Helaas kan het jongerenprogramma 2020 geen doorgang vinden wegens COVID-19. Graag ontmoeten wij elkaar 27 juni 2021!

Sint Jansprocessie 2019

Het Programma

Bekijk het programma van de Sint Jansprocessie 2019 voor de jongeren.

Programma »

Sint Jansprocessie 2019

Inschrijven!

Op deze pagina kan je je inschrijven voor de Sint Jansprocessie 2019 in Laren.

Inschrijven »

Sint Jansprocessie 2019

Contact

Wil je meer weten of heb je vragen aan de organisatie? Gebruik dan het contactformulier.

Contactformulier »


Wat is de
Sint Jansprocessie?

In de Van Dale staat processie beschreven als ‘plechtige kerkelijke optocht’ St.Jan; afkorting van Sint Johannes, ofwel de Heilige: Johannes de Doper.

De St. Jansprocessie is een jaarlijks terugkerend patroonsfeest ter ere van de H. Johannes de Doper, de Voorloper van Christus en wordt gevierd op de zondag het dichtst bij 24 juni; de geboortedag van St. Jan. De Sint Jansprocessie is een unieke getuigenis van ons geloof op de openbare weg. De processie trekt jaarlijks meer dan 2000 processiegangers en honderden toeschouwers.

Walk, Pray, Enjoy

Met de processie willen wij eer brengen aan God en iedereen laten delen in ons geloof. Biddend en zingend trekken we vanuit de Sint Jansbasiliek naar het oude Sint Janskerkhof, waar te midden van de graven de Eucharistie wordt gevierd. Daarna trekken wij met het Allerheiligste terug naar de basiliek.

Zoals ieder jaar zullen Mgr. Punt (Bisschop van het Bisdom Amsterdam/Haarlem) en Pastoor Vriend (pastoor van de Sint Jansparochie uit Laren) voorgaan in de processie en tijdens de openlucht mis.

Feestje?

Wat maakt de processie in Laren zó bijzonder? Het is een feest voor ons geloof, voor zowel jong en oud, gelovig of spiritueel. Twee dagen voor St.Jan wordt er door een legioen van vrijwilligers heel hard gewerkt aan de versieringen in de kerk en in het dorp. Zowel de Basiliek als de hele route van de processie worden feestelijk versierd met erebogen, vlaggen en bloemen. De pracht en praal in de basiliek en langs de route geven een onbeschrijfelijke sfeer van feestelijkheid, gezelligheid en eenheid!

Iedereen is van harte welkom om dit prachtige feest met ons mee te beleven!

Ga voor meer informatie over de Sint Jansprocessie naar: www.sintjansprocessie.nl

Sint Jansprocessie 2019