Helaas kan het jongerenprogramma 2020 geen doorgang vinden wegens COVID-19. Graag ontmoeten wij elkaar 27 juni 2021!

Sint Jansprocessie 2019

Het Programma

Bekijk het programma van de Sint Jansprocessie 2019 voor de jongeren.

Programma »

Sint Jansprocessie 2019

Inschrijven!

Op deze pagina kan je je inschrijven voor de Sint Jansprocessie 2019 in Laren.

Inschrijven »

Sint Jansprocessie 2019

Contact

Wil je meer weten of heb je vragen aan de organisatie? Gebruik dan het contactformulier.

Contactformulier »


Aan het woord:
Wat vond jij er van?

Deze enthousiaste jongeren namen vorig jaar deel aan de eerste editie van ‘Walk, Pray, Enjoy!’ en delen graag hun ervaringen met jullie.

Het is een unieke ervaring

“Ik loop mee met de Sint Jansprocessie omdat ik mij wil verdiepen in het geloof. Het jongerenprogramma helpt daaraan mee. Het was erg goed georganiseerd en de speciale gasten die er waren; Zuster Elvira en Mario Raadwijk (zanger van de voormalige groep Replay), waren heel erg boeiend. Het is een unieke ervaring om met zoveel mensen de processie te lopen!”

Linda de Valk

“Het is meer dan alleen bidden. De gezelligheid staat voorop.”

“Vanaf mijn derde loop ik al mee als bruidje in de Sint Jansprocessie. Toen ik naar de middelbare school ging, wilde ik geen bruidje meer zijn. Ik ben toen samen met mijn zus bij mijn vader gaan lopen. Sinds vorig jaar neem ik deel aan het jongerenprogramma -dat vorig jaar voor het eerst is georganiseerd- en ik vond het een groot succes. Het was geen oubollig gedoe, maar echt gericht op mensen van mijn leeftijd. Na de processie hadden we nog een ‘cooling-down party’ in de tuin van de pastoor. Daar hebben we nagepraat, terwijl we een lekker broodje kroket aan het eten waren. Mensen die nog nooit hebben meegelopen met de Sint Jansprocessie kunnen zich niet voorstellen hoe het is om mee te lopen. Het is meer dan alleen bidden. De gezelligheid staat voorop!”

Debbie Zwanikken

“Vorig jaar regende het heel hard, maar dat maakte niet uit”

“Ik vond het jongerenprogramma, waar ik vorig jaar tijdens de Sint Jansprocessie aan mee heb gedaan, hartstikke leuk! Het was gezellig en ik vond het ook leuk dat we met zoveel jongeren bij elkaar waren. Als niet-Laarder leer je andere mensen kennen en kom je meer te weten over de basiliek in Laren. Vorig jaar regende het heel hard tijdens de processie, maar dat maakte niet uit. We kregen allemaal een paraplu in de kleuren van Sint Jan; geel en wit, en dat zag er heel mooi uit!”

Emma van der Zwaan

Sint Jansprocessie 2019