Reportage processie 2018

Sint-Jansprocessie 2018 meer dan geslaagd.

Mede door de goede weersomstandigheden van afgelopen zondag kan de Broederschap van Sint-Jan  terugkijken op een zeer geslaagde editie van de processie.

Met behulp van tientallen vrijwilligers was Laren weer het decor van de bid tocht, die dit jaar als thema had “Wees niet bang om het met God te wagen”.

Tijdens de diverse preken werd uitgebreid stilgestaan bij de rol die de volgelingen zelf kunnen spelen in hun leven bij de huidige wereldproblematiek. Wees niet bang op het oordeel van anderen, handel met overtuiging en geloof, wees wie je bent in alle goedheid.

De belangstelling voor de processie was groot en het is  verheugend om te zien dat de processie steeds meer aandacht krijgt in de media.  Ook de jongeren krijgen een steeds prominentere rol in de processie met hun eigen programma.

De ‘Aftrap’ bij het jongerenprogramma werd verzorgd door jongerenpastor Jesús Mauricio Meneses Santiago uit het bisdom Utrecht. Hij staat in zijn huidige parochie, de HH. Martha en Maria (Baarn en omgeving), bekend om zijn korte en zeer inspirerende preken. De jongerengroep werd, net als in 2014, vocaal ondersteund door Kees Kraaijenhof. De hele jongerengroep wist menig pelgrim te raken met hun gebeden en gezangen.

De traditionele afsluiting in een bomvolle Basiliek was ook voor Mgr. Hendriks een reden om de talloze vrijwilligers te bedanken voor deze dag,  een echt katholiek feest zoals hij dat noemde. Met deze inspirerende woorden is het voor de broederschap een uitdaging om met volle energie te werken aan de processie van 2019.

26 juni 2018, Cees van der Weerd, secretaris Broederschap van Sint-Jan.

Homilie door Mgr. Dr. J. Hendriks

Sacha en Thijmen van der Zwaan; Video-impressie

Philip Stoffels; fotoreportage 2018

Larensbehoud; 12 en 3

Oog op Laren; 1 en 2


Verdere berichten: