Terugblik patroonsfeest 2020

Het zit er voor het jaar 2020 weer op. Dit jaar was het een ingetogen Patroonsfeest. Door de Corona-maatregelen was dit in alle opzichten ook een bijzonder Patroonsfeest. Een feest zonder processie, zonder pelgrims en zonder eucharistievieringen op het kerkhof. Gelukkig hebben wij toch de verbondenheid kunnen ervaren door de vlaggen met geel-witte wimpels die zichtbaar waren in het dorp en de livestream vanuit de Sint Jansbasiliek. Een viering met de broederschap waarin Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks celebreerde.

Verder vindt u diverse foto’s van Hans de Valk die een mooi sfeerbeeld geven van deze bijzondere viering.

Ook is door aantal mensen op eigen initiatief de processieroute, in gebed, gelopen en heeft de Sint Jansharmonie een onaangekondigd concert gegeven op het kerkplein zonder publiek op Coronaproof afstand.

Noteer alvast in uw agenda van 2021 de 27e juni. Of er dan weer een processie zal zijn weet niemand en is afhankelijk van de ontwikkelingen op het Coronavirus. Laten we bidden en hopen want dan zal hopelijk de processie weer als vanouds uittrekken.

Om vast in de stemming te komen en herinneringen op te halen de documentaire  “Getuigenis op straat” van Leo Jansen uit 2007.

1 juli 2020, Cees van der Weerd, secretaris Broederschap van Sint-Jan.