Programma 2021

Sint Jan 2021:
Wij vieren ook dit jaar Sint Jan anders dan wij gewend zijn, zonder de jaarlijkse processie. Ondanks alle overheidsbeperkingen doet de Broederschap zijn best om toch een beetje feest te vieren. Op zondag 27 juni 2021 vieren wij in besloten kring de geboortedag van onze schutspatroon Johannes de Doper. Helaas kunnen slechts een beperkt aantal genodigde parochianen de eucharistie bijwonen. Wij vinden het echter belangrijk toch de verbinding te houden met u allen. Om 11:15 uur kunt u de viering, waarin Mgr. Hendriks zal voorgaan, live volgen op deze pagina (verder naar beneden). Met vaandels en wimpels zal de broederschap de kerk weer feestelijk versieren. Tevens is er op de Dorpsradio Laren op zaterdag 26 juni van 14:00 uur tot 16:00 uur een uitzending met als thema de Sint Jansprocessie. Deze is te horen via www.dorpsradio.nl.

Thema 2021:
Dit jaar is het thema van ons patroonsfeest “Johannes predikt een doopsel van bekering”. In “De Klepel” zal pastoor Vriend graag ingaan op het gekozen thema.

De Broederschap van Sint Jan:
Wij zijn blij te kunnen vermelden dat wij twee nieuwe broedermeesters mogen opnemen. Dit zijn Enzo Chimienti en Stef-Jaap Willard. Zij zullen zondag 27 juni na de hoogmis worden geïnstalleerd.

Sint Janswijn:
Nog een jaar moeten wij op afstand thuis genieten. Om toch te genieten heeft de Broederschap twee heerlijke wijnen ingekocht: een witte- en een rode Sint Janswijn. Deze mooie wijnen kosten € 9,50 per fles of € 25,00 per 3 flessen. Een aantal vrijwilligers heeft al geproefd en bijbesteld.

Sint Jansicoon:
Mijnheer Pastoor heeft de hand weten te leggen aan een wel heel bijzondere icoon die verbonden is aan het thema van dit jaar. Hierop vooruitlopend heeft de broederschap hiervan een gelimiteerd aantal miniatuur iconen laten maken door de iconenkunstenaar Geert Hüsstege. Deze genummerde exemplaren van 10,5 cm x 12 cm zijn te zien en ook te koop op de zaterdag voor Sint Jan (26 juni) bij de Sint Jansschuur en kosten slechts €85,00.

Geel-witte wimpels: Herdenking marteldood Sint Jan de Doper:
Verder hebben wij ook nog een beperkt aantal kleine en grote geel-witte wimpels. De kleine wimpel kost € 16,50 en de grote wimpel € 19,50 en ook hier geldt op = op. U kunt uw bestellingen alleen doorgeven via info@sintjansprocessie.nl .

Uw bestelling kunt u zonder tegenbericht op zaterdag 26 juni tussen 12:00 uur en 14:00 uur afhalen bij de Sint Janschuur, Zevenenderdrift 24, Laren. U kunt hier alleen contant betalen.

Op 27 juni 2021, 11:15 uur was de Live-uitzending vanuit de Basiliek ter ere van de geboortedag van onze schutspatroon Johannes de Doper;

  • Klik rechtsonder in de video op   om deze beeldvullend te bekijken.
  • Om daarna terug te gaan naar het normale scherm klikt u rechtsonder op .

Overweging Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks

Fotoreportage Sascha van der Zwaan

Leo Jansen: Bol-an nieuws

Radioverslag Dorpsradio

Herdenking marteldood Sint Jan de Doper:
26 augustus a.s. afhankelijk van het openingsplan van de coronamaatregelen.