Processie thema 2023

Sint Jan 2023 “You’ll Never Walk Alone”. Dit lied, geschreven door Richard Rogers en Oscar Hammerstein II voor de musical Carousel (1945), horen we vaak schallen door de luidsprekers van voetbalstadions en het speelde ook een belangrijke rol tijdens de coronapandemie. Het wil mensen samenbrengen die zich alleen voelen. Zeker in laatstgenoemde periode putten velen, geïsoleerd in hun woningen, er kracht uit.

De Larense Sint Jansprocessie nodigt ook ons uit samen te lopen, samen de weg van ons leven en van ons geloof te gaan. Dat is niet meer vanzelfsprekend in onze tijd. Vele christenen blijven liever thuis en gaan maar zelden op weg naar de kerk, om even samen te zijn, als een volk onderweg naar de toekomst van vrede die God voor ons wil.

Op zondag 25 juni kunnen we dit samen lopen, dit samen onderweg zijn beleven. Van harte hoop ik dat u niet alleen toeschouwer blijft maar dat u -zo mogelijk- wilt meelopen. Op deze voor onze parochie en voor ons dorp unieke dag lopen we samen. We herinneren ons dat ons leven een reis is, dat wij pelgrims, reizigers zijn door het leven, onderweg naar het nieuwe Jeruzalem, naar een stad van vrede.